Begin voorjaarscompetitie 2017.

Marcel de Rooij

De voorjaarscompetitie 2017 is van start gegaan bij tafeltennisvereniging Kwiek. Het is gelukt om 2 jeugdteams in te schrijven. Team 1 is gepromoveerd naar de 1e klasse. De eerste wedstrijd werd thuis gespeeld tegen Vriendenschaar uit Gouda. Marcel, Berend en Robin wisten alle drie een wedstrijd te winnen en doordat er een speler van de tegenstander uitviel werd de einduitslag 5-5. Geen verkeerd begin. Helaas was er voor team 2 nog niet zo veel te juichen. Met een einduitslag van 0-10 moeten ze stevig aan de bak.

Bij de senioren zijn er al twee speelronden gespeeld. Kwiek senioren doet in de reguliere competitie mee met 6 teams. Kwiek 1 begon met een 1-9 overwinning op TTVN Nieuwkoop. De 2e wedstrijd eindigde in een overwinning van 6-4 op Play Fair.
Team 2 heeft deze week de nederlaag van vorige week op TOP rechtgezet. Chris van der Poel heeft al 6 wedstrijden gewonnen. Invaller Marcel de Rooij wist tegen OTTV al zijn partijen te winnen. Team 3 is ook goed van start gegaan. De eerste wedstrijd werd met 10-0 gewonnen van Trefpunt. En uit tegen IJsselvogels scoorden ze 4-6. Kwiek 4 speelde de eerste wedstrijd 5-5 gelijk tegen TOP en de tweede wedstrijd werd nipt met 4-6 verloren van PITT. Team 5 wist de eerste wedstrijd knap van PITT te winnen. Helaas werd deze week de wedstrijd uit bij Reeuwijk verloren met 9-1 terwijl er wedstrijden tussen zaten die maar net aan verloren werden. Kwiek 6 speelde de eerste week tegen Alexandria. De spelers wisten een overwinning van 6-4 te behalen. De tweede week was de uitslag uit tegen Vriendenschaar 1-9. Eric van Es, Brian van Leeuwen en Ton Kazemier zijn uitstekend van start gegaan.

Bij de senioren DUO competitie doet Kwiek met 5 teams mee. Team DUO 1 is gepromoveerd naar de 2e klasse en moet nog beetje wennen aan het snellere spel. De eerste wedstrijd werd met 5-0 verloren, maar de tweede wedstrijd tegen ATTC ging al beter. Helaas wel een verlies van 2-3.
Het team DUO 2 speelde hun eerste wedstrijd uit tegen NN Rotterdam. Einduitslag was 2-3. De tweede wedstrijd is verzet naar een andere speeldatum. Team DUO 3 vergat de eerste week tegen Flamingo’s te winnen. Einduitslag 0-5. Gelukkig ging het de tweede week tegen NN Rotterdam beter. Uiteindelijk was de uitslag 2-3. Team DUO 4 heeft ook nog maar een wedstrijd gespeelt. Flamingo’s in Gouda was te sterk en won met 3-2. Team DUO 5 speelde de eerste week tegen Scyedam en wist deze wedstrijd met 2-3 te winnen. Deze week was Vriendenschaar helaas te sterk met 2-3 alhoewel Anton Metselaar weer al zijn wedstrijden wist te winnen.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook