Ronald Verboon clubkampioen A-poule

Nadat vorige week Robin Maas clubkampioen in de B-poule was geworden, was het gisteren de beurt aan de A-poule. De A-spelers waren aangevuld met 3 halve finale spelers van de B-poule, Harry Plugge was verhinderd. In totaal waren er 10 spelers welke speelden in 2 poules van 5. De wedstrijden werden gespeeld best of 5, dus als een gewone partij. De nummers 1 en 2 van beide poules gingen door naar de halve finale.

De eerste halve finale ging tussen Ronald Verboon en Anita de Jong. Nadat Anita de eerste twee sets had gewonnen, kwam Ronald terug door de derde en vierde set te winnen. In de vijfde set was het tot het eind toe spannend. Uiteindelijk wist Ronald de partij met 13-11 naar zich toe te trekken en had hij zijn plek in de finale veilig gesteld. De andere halve finale ging tussen Wim van Wageningen en Kees Vos. Kees kwam met twee sets voor te staan maar Wim kwam sterk terug en wist de wedstrijd met 3-2 te winnen. De andere finale speler was nu ook bekend.

De strijd om de derde en vierde plaats, dus tussen Kees en Anita, werd een eenvoudige 3-0 winst voor Kees, die daarmee de 3e plaats voor zich opeiste.

Toen was het tijd voor de finale partij tussen Ronald en Wim. De eerste en tweede set gingen naar Ronald. De derde set was voor Wim. De vierde set leek naar Ronald te gaan maar het lukte Wim om de matchpoints te pareren en de set te winnen. Het kwam dus aan op een vijfde beslissende set. Het was een mooie spannende set en Ronald wist de set te winnen met 13-11. Van harte gefeliciteerd met je kampioenschap Ronald Verboon!

De spelers van ttv Kwiek zijn nu ingespeeld en klaar om volgende week te beginnen met de voorjaarscompetitie 2018. Kwiek heeft in de reguliere competitie 6 teams ingeschreven en in de DUO competitie 3 teams.

 

Prijswinnaars clubkampioenschap.
V.l.n.r. Kees Vos, Ronald Verboon en Wim van Wageningen
Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook