Wim van Wageningen clubkampioen Poule A

Nadat vorige week het kampioenschap poule B was gespeeld, was het gisterenavond tijd voor poule A. Er hadden 11 leden zich opgegeven. De spelers waren in twee poules ingedeeld op basis van hun persoonlijke rating. Na afloop van de poulewedstrijden gaan de beste 2 spelers door naar de halve finale.

In de eerste poule speelden 6 spelers: Ronald Verboon, Wim van Wageningen, Marcel de Rooij, Chris van der Poel, Piet van Es en Jan Dibbets. Ronald werd eerste, Wim tweede en Marcel derde.
De andere poule bestond uit 5 spelers: Kees Vos, Anita de Jong, Jacques Brand, Roy Hornung en Ad Werkman. Jacques wist knap te winnen van Kees, maar doordat Kees van Anita wist te winnen was dit voldoende om poulewinnaar te worden. Kees werd eerste, Anita tweede en Jacques derde.

De wedstrijden van de kruisfinales waren een kopie van vorig jaar.
De eerste halve finale ging tussen Ronald en Anita. Nadat Anita de eerste twee sets had gewonnen, kwam Ronald terug door de derde set te winnen. In de vierde set kwam Anita op een voorsprong die ze niet meer weggaf, zodat ze een plek in de finale had veroverd.
De andere halve finale ging tussen Kees en Wim. Kees won de eerste twee sets, maar daarna kwam Wim sterk terug en won de derde en vierde set. Stand 2-2. Een vijfde beslissende set moest er aan te pas komen. Het was spannend, maar uiteindelijk wist Wim de set met 9-11 te winnen en daarmee ook de wedstrijd met 3-2 te winnen. De spelers van de finale waren bekend.

De strijd om de derde en vierde plaats, dus tussen Ronald en Kees, was ook weer een spannende wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op en na een gelijke stand van 2-2 moest er een vijfde beslissende set bepalen wie nummer 3 werd. Uiteindelijk lukte het Kees om deze set met 9-11 te winnen.
Toen was het tijd voor de finale partij tussen Anita en Wim. De eerste en tweede set gingen vrij eenvoudig naar Wim. De derde set was voor Anita. Maar in de vierde set was het Wim die met 6-11 het kampioenschap naar zich toe trok.
Van harte gefeliciteerd met je kampioenschap Wim van Wageningen!

 

Hopelijk waren de kampioenschappen een goede voorbereiding voor de voorjaarscompetitie 2019, welke volgende week gaat beginnen. Dit seizoen heeft Kwiek in de reguliere competitie 5 teams ingeschreven en in de DUO competitie 4 teams.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook