Thijmen Rosbergen Clubkampioen Poule B ’23-’24

Het nieuwe jaar wordt zoals gebruikelijk ingeluid met de Kwiek clubkampioenschappen!

Deze week was de B-poule aan de beurt, waarbij alle Kwiek spelers met een rating onder de 1000 aan mee mochten doen. Er waren 10 deelnemers die verdeeld werden over 2 poules van 5 mensen, waarvan er per poule 2 doorgingen naar de halve finales. Dit leverde spannende wedstrijden op waarbij iedereen dus minimaal 4 potjes tafeltennis mocht spelen.

 

In poule A was Chris van der Zon de duidelijke winnaar met 4 overwinningen en Arie Eikelenboom werd de nr 2. In poule B ging het heel lang goed met Thijmen Rosbergen, Man Kin Chan en Bert Maas. Deze hadden alle drie 3 wedstrijden gewonnen. Maar uiteindelijk trok Bert hier aan het kortste eind wat gamesaldo betreft, dus Thijmen en Man Kin gingen door naar de volgende ronde.

Tijd voor de halve finales! De eerste halve finale  ging tussen Thijmen Rosbergen en Arie Eikelenboom, die in een spannende wedstrijd van 5 games werd gewonnen door Thijmen. De tweede halve finale ging tussen Chris van der Zon en  Man Kin Chan. Chris won deze strijd met 3-0 en veroverde zo een plek in de finale.

De troostfinale om de derde plaats tussen Man Kin en Arie werd gewonnen door Man Kin, waarna het tijd was voor de strijd om het clubkampioenschap. De finale tussen Chris en Thijmen was een echte zinderende finale. De eerste game werd door Chris gewonnen in 14-12. De volgende games werden 9-11, 8-11 en 11-8. Met deze 2-2 stand gingen ze de laatste game in, die uiteindelijk met 11-9 gewonnen werd door Thijmen. Dus Thijmen is de nieuwe clubkampioen B-poule, Chris tweede en Man Kin derde. Gefeliciteerd!

 

Na een lange en gezellige avond vol met spannende partijen kwam er zo een einde aan deze geslaagde B-poule clubkampioenschappen ’23-’24. Volgende week is het tijd voor de clubkampioenschappen A-poule, waar alle leden met een rating boven de 1000 aan mee kunnen doen.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook