Jaap Cammeraat Clubkampioen ’23-’24

Na de Clubkampioenschappen in de B-Poule vorige week was het nu tijd voor de échte clubkampioenschappen! Alle leden met een rating boven de 1000 punten mochten hieraan meedoen, aangevuld met de top 3 van de B-poule clubkampioenschappen.

Dit leverde een deelnemersveld op van 12 spelers, die in 3 poules van 4 spelers werden ingedeeld. Per poule gaan de nummers 1 en 2 door naar de kwartfinale, aangevuld met de twee beste nummers 3. Na een serie spannende wedstrijden, kwamen Danny Vermeulen, Chris van der Poel, en Jaap Cammeraat als nummers 1 uit de bus. Ronald Verboon, Barry Loef en Kees Vos waren de nummers 2 en na heel veel telwerk tot aan het totaal aantal punten voor en tegen aan toe, waren Anita de Jong-Verheul en Hans Hoogendoorn de gelukkige nummers 3.

 

Tijd voor de loting van het verder verloop van het toernooi, na lang puzzelen kwam er een mooi speelschema uit de resultaten waarbij er begonnen werd met de kwartfinales. Danny nam het op tegen Anita, Barry mocht tegen Kees, Chris tegen Ronald en Jaap tegen Hans. De kwartfinales waren erg spannend en er werd flink gestreden voor een plek in de halve finale, met een aantal 3-2 uitslagen tot gevolg. Uiteindelijk kwamen Anita, Kees, Ronald en Jaap als winnaars uit de bus.

 

Daarna werd de eerste halve finale (Anita tegen Kees) in 3 games gewonnen door Kees, en de tweede halve finale (Ronald tegen Jaap) werd gewonnen door Jaap.

 

De troostfinale om de derde plaats tussen Anita en Ronald werd met 3-1 gewonnen door Anita. Hiermee was de eerste bekerwinnaar van de dag bekend, gefeliciteerd Anita!

 

Eindelijk was het tijd voor de wedstrijd waar de hele avond om gestreden is, de finale! Kees en Jaap strijden hierin om het kampioenschap van dit jaar. Kees vloog uit de startblokken met een mooie winst in de eerste game (11-7), mede dankzij zijn hele lastige service. In de volgende games kreeg Jaap deze beter onder controle en kantelde de wedstrijd de andere kant op. Uiteindelijk ging de finale met 7-11, 11-4, 11-3 en 11-8 naar Jaap. Dus Jaap is de nieuwe clubkampioen van 2024, Kees tweede en Anita derde, allemaal gefeliciteerd!

 

De lange en gezellige avond werd afgesloten met de prijsuitreiking, en zo kwam er een einde aan de clubkampioenschappen ’23-’24. Volgend jaar is er weer een nieuwe kans voor alle leden om clubkampioen te worden, maar tot die tijd mag Jaap deze titel dragen, nogmaals gefeliciteerd!

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook