Tussenstand Voorjaarscompetitie

Inmiddels zijn we over de helft van de voorjaarscompetitie en naderen we de ontknoping, hoog tijd dus voor een kijkje naar de tussenstanden.

Kwiek 1:

In deze poule zijn 8 van de 10 wedstrijden gespeeld door alle teams en Kwiek 1 staat helaas op de laatste plaats met 20 punten. De achterstand op de nummer vijf ‘Vriendenschaar 6’ bedraagt 12 punten, dus het gaat nog heel lastig worden om die nog in te halen. Hopelijk stijgt Kwiek 1 in de laatste twee wedstrijden boven zichzelf uit en kan het degradatie op die manier nog voorkomen.

Kwiek 2:

Kwiek 2 staat een na laatste maar heeft gelukkig een riante voorsprong van 19 punten op nummer zes ‘Reeuwijk 4’. Ze hebben dus genoeg aan 1 á 2 puntjes in de laatste twee wedstrijden om zich veilig te spelen. Het gat naar de nummer vier is 14 punten.

Kwiek Duo 1:

Deze poule bestaat slechts uit 5 teams, dus in totaal speelt elk team 8 wedstrijden. Inmiddels heeft ons duo er 6 gespeeld en staan ze bovenaan met 20 punten, 2 punten meer dan de naaste belager. De volgende wedstrijd is tegen de nummer twee ”Taveri 2” en kan dus al beslissend zijn voor het kampioenschap.

Kwiek Duo 2:

Duo 2 heeft na acht gespeelde wedstrijden 25 punten verzameld en staat 4 punten achter de nummer één. Volgende week is het onderlinge duel tussen de nummers één en twee dus cruciaal voor het kampioenschap. Bij een grote overwinning neemt Duo 2 de koppositie over en hangt alles af van de laatste wedstrijd.

Kwiek Duo 3:

Duo 3 staat na 8 van de 10 wedstrijden stevig bovenaan met 27 punten. De nummer twee in de poule heeft 7 punten minder, maar nog wel een wedstrijd tegoed. Duo 3 heeft alles in eigen hand en kan afhankelijk van de uitslagen volgende week al kampioen worden.

Kwiek Duo 4:

Met 29 punten en nog één partij te spelen staat Duo 4 bovenaan, echter heeft de nummer twee ‘Reflex 2’ slechts twee punten minder en nog een wedstrijd te goed. Het gaat dus tot de laatste dag spannend worden of ze het kampioenschap binnen kunnen slepen.

Kwiek Duo 5:

Net als de poule van Duo 1, bestaat de poule van Duo 5 slechts uit vijf teams. Dit is misschien welk de spannendste poule van allemaal, met slechts 3 punten verschil tussen de laatste plek en de eerste plek. Duo 5 bezet momenteel de vierde plek, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de nummers twee, drie en vijf. Het kan dus nog alle kanten op, hopelijk valt voor Duo 5 het kwartje de goede kant op.

Kwiek Duo 6:

Duo 6 staat op een mooie derde plek en kunnen nog naar boven kijken. De nummer één is helaas uit zicht met 11 punten voorsprong, maar de nummer twee kan nog achterhaald worden.

Kwiek Duo 7:

Duo 7 staat na 8 gespeelde wedstrijden laatste en hebben 10 punten achterstand op de nummer vijf. Helaas betekent dit dat ze niet meer van de laatste plek af kunnen komen.

Kwiek Duo 8:

Duo 8 staat op een vierde plek met slechts 2 punten voorsprong op de laatste plaats. Wel hebben ze nog een wedstrijd tegoed tegen de nummer vijf. Het is dus zaak om in de laatste drie duels genoeg punten te verzamelen om niet te degraderen.

Over een paar weken is de voorjaarscompetitie afgelopen en zullen we de eindstanden bekijken. Alle teams veel succes gewenst de laatste wedstrijden!

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook