Waddinxveen beweegt – Beweegchallenge

Lekker bewegen in Waddinxveen! Voor alle leeftijden.
We dagen je uit om de beweegopdrachten te doen! Je maakt kans op één van de 100 prijzen, voor nog meer speel- en sportplezier.

Ook tafeltennisvereniging Kwiek doet mee aan de Beweegchallenge.

Ga voor 25 september naar Intertoys Van de Wal op het Gouweplein, en haal de beweegopdrachtenfolder op.

Twee teams kampioen in voorjaarscompetitie

Nu de voorjaarscompetitie zo goed als afgelopen is kan de balans opgemaakt worden. Het is twee teams gelukt bovenaan in hun poule te eindigen en kampioen te worden.

Team DUO 1, bestaande uit Ronald Verboon, Kees Vos en Wim van Wageningen, waren in een spannende strijd om het kampioenschap verwikkelt met Twenty-one Up. Doordat Kwiek de laatste wedstrijd met 5-0 wist te winnen van HTV hebben ze, na tien wedstrijden, een punt meer behaald en kampioen geworden.

Team 4, bestaande uit Ada Smith, Peter Smith, Corine van den Herik, Bert Maas en Norbert Moret, had de opdracht om in hun laatste wedstrijd tegen ATTC minimaal vijf punten te halen. Het werd een spannende avond. Na een tussenstand van 4-4 lukte het gelukkig om de laatste twee wedstrijden te winnen. Zodoende zijn er nu genoeg punten gehaald en kunnen ze niet meer ingehaald worden door Vriendenschaar.
De vereniging feliciteert beide teams met het behaalde kampioenschap en wensen ze veel succes het volgende seizoen.

Aanvang voorjaarscompetitie

Gelukkig is voor de tafeltennisvereniging Kwiek de competitie ook weer begonnen. Er is even gewacht tot de corona cijfers iets gunstiger werden maar half februari was het toch zover. De vereniging heeft dit seizoen 4 reguliere en 3 duo teams ingeschreven voor de competitie verdeeld over verschillende klassen. Elke poule bestaat uit 6 teams zodat er 10 wedstrijden in totaal gespeeld worden.

Team 1 is gepromoveerd naar de 3e klasse en zal naar verwachting een moeilijk seizoen hebben. Het is dit team gelukt om in 2 wedstrijden 7 punten te halen wat een goede prestatie is. Hopelijk slagen ze erin om in deze klasse te blijven.
Team 2, 3 en 4 spelen allemaal in de 5e klasse. Team 2 heeft beide partijen met 6-4 gewonnen en staan momenteel aan kop. Team 3 heeft de eerste wedstrijd met 7-3 gewonnen maar helaas de tweede wedstrijd met 6-4 verloren. Team 3 is een vernieuwd team met nieuwe leden. Het zal even wennen zijn, de eerste wedstrijd werd met 3-7 verloren, maar de vereniging heeft er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Het doel is voor elk team behoud in deze klasse en wellicht kunnen sommigen verrassen.

Team DUO 1 komt uit in de 2e klasse. De eerste wedstrijd werd met 4-1 gewonnen en de tweede wedstrijd zelfs met 5-0. Doordat ze vorig jaar in de eerste klasse regulier speelden verwachten we dat ze om het kampioenschap gaan strijden.
Team DUO 2 speelt al een aantal seizoenen in de 3e klasse. Wedstrijd een werd met 3-2 gewonnen maar de tweede wedstrijd met 4-1 verloren. Ze hopen dit seizoen ook weer in de 3e klasse te blijven.
Team DUO 3 speelt 7e klasse. Doordat een speler tijdens de wedstrijd ongelukkig ten val kwam is de wedstrijd gestaakt. Binnenkort wordt de wedstrijd uitgespeeld. Er zijn nog geen prestaties te vermelden. Zij hebben het doel om in deze klasse te blijven spelen.

Avondlockdown

Door nieuwe coronamaatregelen is er sprake van een avondlockdown. Hierdoor mag er na 17:00 uur niet meer gesport worden in de binnensportlocatie van ttv Kwiek. Deze regel geldt zeker tot zondag 19 december.

Kampioenschap voor team 2 en team 5

Vorige week is de najaarscompetitie beëindigd. Nadat vorige competities voortijdig afgebroken werden, is het deze keer gelukkig gelukt om de competitie in zijn geheel af te werken. Voor vereniging Kwiek was het voor 2 teams feest door het behalen van het kampioenschap.

Team 2, bestaande uit Jacques Brand, Martin van Tol, Jan Dibbets en Adri Berckenkamp (zie foto), was dit seizoen van aparte klasse. Bijna elke wedstrijd werd met grote cijfers gewonnen. Het team behaalde in 10 wedstrijden 73 punten, 12 punten meer dan de nummer 2, Combat. Jacques Brand heeft maar 1 wedstrijd verloren. Het team gaat promoveren naar de 3e klasse.

Team 5 was door de bond ingedeeld in een poule tezamen met team 4. Al snel bleek dat beide teams zouden gaan strijden om het kampioenschap. Beide teams wonnen de wedstrijden tegen de andere verenigingen met gemak. Lange tijd lag team 4 op kop, maar aan het eind van het seizoen wist team 5, bestaande uit Corine van den Herik, Anita Luyckx, Bert Maas en Norbert Moret toe te slaan en het kampioenschap te behalen.

De vereniging feliciteert beide teams met het behaalde kampioenschap en wensen ze veel succes het volgende seizoen.

Nieuwe shirts

Dankzij bijdragen van onze sponsors, is het gelukt om de vereniging in het nieuw te steken. In de komende tijd zullen de shirts uitgedeeld worden aan de leden van de vereniging die competitie spelen. Eerste reacties die al gehoord zijn: ziet er mooi uit, het shirt zit goed.

De leden van de vereniging zien er zo weer goed uit en hopelijk helpen de shirts om vele positieve sportieve prestaties te behalen.

   

Zaal is open

Het clubgebouw van Kwiek is weer open om te komen spelen.

Met inachtneming van de geldende regels m.b.t. Covid-19 is het weer mogelijk om ons verenigingsgebouw te bezoeken.

Corona voorschriften competitie avonden

Op 14 september gaat de competitie weer van start en zal dit tevens de eerste speelavond zijn bij TTV Kwiek.
Om er voor te zorgen dat deze speelavonden zo veilig mogelijk verlopen, doen wij een dringend verzoek aan de
clubleden en de bezoekende clubs om zich bij binnenkomst aan de geldende Corona voorschriften te houden in ons gebouw.

Hieronder staan de voorschriften gespecificeerd:

  • Bij binnenkomst handen direct ontsmetten.
  • Er ligt een presentielijst, die ingevuld dient te worden.
  • Kom in sportkleding, dus kleed je thuis om.
  • Kleedkamer alleen gebruiken om jas op te hangen en sportschoenen aan/uit te doen (maximaal 1 pers. tegelijk).
  • Alle tassen in de zaal in je eigen speelveld achter het lint
  • Maximaal 1 team tegelijk pauze houden in de kantine op de aangegeven plekken.
  • Drankjes mogen nu dus ook in de zaal genuttigd worden op de stoelen, die daar staan.
  • Geen supporters meenemen.
  • En last but not least: HOUD AFSTAND EN BLIJF GEZOND…

Veel extra om rekening mee te houden, maar hopelijk kunnen we er toch een mooie competitie van maken!

Alvast bedankt voor jullie medewerking,

Namens het bestuur van TTV Kwiek

Zaal t/m 31 maart dicht vanwege Coronavirus

Vanwege de adviezen van de NTTB omtrent het corona virus heeft het bestuur van TTV Kwiek besloten om de zaal in de periode t/m 31 maart volledig te sluiten. Dit betekent dat er geen competitie wordt gespeeld en geen vrije speel momenten zijn op zowel de dinsdagavond als de woensdagmiddag. We moeten hierin consequent zijn en allen onze verantwoordelijkheid nemen.