Drie teams kampioen najaarscompetitie

De najaarscompetitie is alweer afgelopen. De competitie is gestart in september en Kwiek had zich ingeschreven met 2 reguliere teams en 9 Duo teams.
Het is 3 Duo teams gelukt om het kampioenschap te behalen.

Team Duo 3, bestaande uit Danny Vermeulen, Jaap Cammeraat en Hans Hoogendoorn zijn dit seizoen weer begonnen met wedstrijden spelen en ze zijn het duidelijk nog niet verleerd. Ze waren ingedeeld in de 3e klasse maar voor deze klasse zijn ze te sterk. Ze sloten af met 41 punten, 10 punten meer dan VVV op de 2e plaats.

Team Duo 4, Anita de Jong en Niels Marchand. In de voorjaarscompetitie was dit team gedegradeerd naar de 4e klasse. Maar voor de 4e klasse waren ze te sterk. Uiteindelijk hebben ze 38 punten weten te behalen en hopen weer terug te gaan naar de 3e klasse.

Ook team Duo 8, Jan Dibbets, Fred Bijman en Raymond Kooij, wist 41 punten te halen en daarmee het kampioenschap veilig te stellen. Jan wist al zijn partijen te winnen, Fred had alles gewonnen maar verloor net zijn laatste partij van het seizoen.

De vereniging feliciteert alle teams met het behaalde kampioenschap en wensen ze veel succes het volgende seizoen.

Barry Loef clubkampioen A-poule 2022-’23

Na het kampioenschap vorige week van de B klasse was deze week de A klasse aan de beurt.
Er hadden zich 12 leden opgegeven, aangevuld met de 3 winnaars van de B-poule, kwamen we uit op totaal 15 spelers in het clubkampioenschap. We werden ingedeeld in 3 poules van 5 spelers.

Nadat ieder 4 partijen had gespeeld konden de kwartfinales bepaald worden. De spelers die door mochten naar de volgende ronde waren: Ronald Verboon, Kees Vos, Niels Marchand, Barry Loef, Chris van der Poel, Martin Loef, Wim van Wageningen en Jaap Cammeraat.

Hierna waren de halve finales. De ene wedstrijd ging tussen Barry Loef en Jaap Cammeraat. Jaap kwam op 0-2 voorsprong en de 3e game was zeer spannend maar uiteindelijk wist Barry deze te winnen. De 4e was ook voor Barry zodat het op een beslissende 5e game aankwam. Het was een mooie spannende wedstrijd met als winnaar Barry.
De andere halve finale wedstrijd ging tussen Ronald Verboon en Wim van Wageningen. Hier kwam Ronald als winnaar naar voren.

Toen was het tijd om de troostfinale te spelen om de 3e en 4e plaats. Jaap wist heel knap te winnen van Wim.

Aan het eind van een lange avond, en vele vermoeiende wedstrijden, was het tijd voor de finale. Ook dit was weer een spannende wedstrijd. Ronald wist de 1e game te winnen maar de volgende 3 games waren voor Barry. Dus Barry Loef is clubkampioen 2022-‘23.
Barry, Ronald en Jaap van harte gefeliciteerd met de behaalde prestaties.

De clubkampioenschappen waren zeer geslaagd, 2 gezellige avonden gehad en mooie partijen gezien.

Week 5 begint de voorjaarscompetitie weer. Tafeltennisvereniging Kwiek doet aan de competitie mee met 3 reguliere en 6 DUO teams.

Jan Dibbets clubkampioen poule B 2022-’23

Gelukkig kunnen de clubkampioenschappen weer gespeeld worden. Vrijdag 13 januari werd het clubkampioenschap B-poule gehouden. Er hadden zich 13 leden opgegeven zodat er 2 poules gemaakt konden worden, een poule van 6 en een van 7 spelers.

Nadat alle poule wedstrijden gespeeld waren gingen de nummers 1 t/m 4 per poule door naar de kwartfinale. In de ene poule waren dit Arie Fokker, Thijmen Rosbergen, Bert Maas en Sjaak Kuijf door, terwijl dit bij de andere poule Jan Dibbets, Chris van der Zon, Piet van Es en Norbert Moret waren.

De halve finales werden gespeeld door Arie tegen Chris en Thijmen tegen Jan. Een gewonnen wedstrijd gaat om 3 gewonnen sets.
Arie wist met 3-0 van Chris te winnen en ook Jan won van Thijmen met 3-0.
Zodoende ging de strijd om de derde en vierde plaats tussen Chris en Thijmen.
Chris kwam knap met 2-0 voor te staan maar Thijmen geeft nooit op. Hij kwam terug en wist de stand terug te brengen tot 2-2. Hierna moest de 5e set uitmaken wie de derde plaats ging behalen. Na een fanatieke strijd kwam Thijmen als winnaar uit de strijd.

De finalewedstrijd ging tussen Arie en Jan. Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Jan.
Van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap Jan Dibbets!
De nummers 1 t/m 2 zijn uitgenodigd om volgende week mee te doen met het clubkampioenschap B-poule.
Het was weer een gezellige clubavond met mooie partijen. Kortom een geslaagde avond.

Waddinxveen beweegt – Beweegchallenge

Lekker bewegen in Waddinxveen! Voor alle leeftijden.
We dagen je uit om de beweegopdrachten te doen! Je maakt kans op één van de 100 prijzen, voor nog meer speel- en sportplezier.

Ook tafeltennisvereniging Kwiek doet mee aan de Beweegchallenge.

Ga voor 25 september naar Intertoys Van de Wal op het Gouweplein, en haal de beweegopdrachtenfolder op.

Twee teams kampioen in voorjaarscompetitie

Nu de voorjaarscompetitie zo goed als afgelopen is kan de balans opgemaakt worden. Het is twee teams gelukt bovenaan in hun poule te eindigen en kampioen te worden.

Team DUO 1, bestaande uit Ronald Verboon, Kees Vos en Wim van Wageningen, waren in een spannende strijd om het kampioenschap verwikkelt met Twenty-one Up. Doordat Kwiek de laatste wedstrijd met 5-0 wist te winnen van HTV hebben ze, na tien wedstrijden, een punt meer behaald en kampioen geworden.

Team 4, bestaande uit Ada Smith, Peter Smith, Corine van den Herik, Bert Maas en Norbert Moret, had de opdracht om in hun laatste wedstrijd tegen ATTC minimaal vijf punten te halen. Het werd een spannende avond. Na een tussenstand van 4-4 lukte het gelukkig om de laatste twee wedstrijden te winnen. Zodoende zijn er nu genoeg punten gehaald en kunnen ze niet meer ingehaald worden door Vriendenschaar.
De vereniging feliciteert beide teams met het behaalde kampioenschap en wensen ze veel succes het volgende seizoen.

Aanvang voorjaarscompetitie

Gelukkig is voor de tafeltennisvereniging Kwiek de competitie ook weer begonnen. Er is even gewacht tot de corona cijfers iets gunstiger werden maar half februari was het toch zover. De vereniging heeft dit seizoen 4 reguliere en 3 duo teams ingeschreven voor de competitie verdeeld over verschillende klassen. Elke poule bestaat uit 6 teams zodat er 10 wedstrijden in totaal gespeeld worden.

Team 1 is gepromoveerd naar de 3e klasse en zal naar verwachting een moeilijk seizoen hebben. Het is dit team gelukt om in 2 wedstrijden 7 punten te halen wat een goede prestatie is. Hopelijk slagen ze erin om in deze klasse te blijven.
Team 2, 3 en 4 spelen allemaal in de 5e klasse. Team 2 heeft beide partijen met 6-4 gewonnen en staan momenteel aan kop. Team 3 heeft de eerste wedstrijd met 7-3 gewonnen maar helaas de tweede wedstrijd met 6-4 verloren. Team 3 is een vernieuwd team met nieuwe leden. Het zal even wennen zijn, de eerste wedstrijd werd met 3-7 verloren, maar de vereniging heeft er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Het doel is voor elk team behoud in deze klasse en wellicht kunnen sommigen verrassen.

Team DUO 1 komt uit in de 2e klasse. De eerste wedstrijd werd met 4-1 gewonnen en de tweede wedstrijd zelfs met 5-0. Doordat ze vorig jaar in de eerste klasse regulier speelden verwachten we dat ze om het kampioenschap gaan strijden.
Team DUO 2 speelt al een aantal seizoenen in de 3e klasse. Wedstrijd een werd met 3-2 gewonnen maar de tweede wedstrijd met 4-1 verloren. Ze hopen dit seizoen ook weer in de 3e klasse te blijven.
Team DUO 3 speelt 7e klasse. Doordat een speler tijdens de wedstrijd ongelukkig ten val kwam is de wedstrijd gestaakt. Binnenkort wordt de wedstrijd uitgespeeld. Er zijn nog geen prestaties te vermelden. Zij hebben het doel om in deze klasse te blijven spelen.

Avondlockdown

Door nieuwe coronamaatregelen is er sprake van een avondlockdown. Hierdoor mag er na 17:00 uur niet meer gesport worden in de binnensportlocatie van ttv Kwiek. Deze regel geldt zeker tot zondag 19 december.

Kampioenschap voor team 2 en team 5

Vorige week is de najaarscompetitie beëindigd. Nadat vorige competities voortijdig afgebroken werden, is het deze keer gelukkig gelukt om de competitie in zijn geheel af te werken. Voor vereniging Kwiek was het voor 2 teams feest door het behalen van het kampioenschap.

Team 2, bestaande uit Jacques Brand, Martin van Tol, Jan Dibbets en Adri Berckenkamp (zie foto), was dit seizoen van aparte klasse. Bijna elke wedstrijd werd met grote cijfers gewonnen. Het team behaalde in 10 wedstrijden 73 punten, 12 punten meer dan de nummer 2, Combat. Jacques Brand heeft maar 1 wedstrijd verloren. Het team gaat promoveren naar de 3e klasse.

Team 5 was door de bond ingedeeld in een poule tezamen met team 4. Al snel bleek dat beide teams zouden gaan strijden om het kampioenschap. Beide teams wonnen de wedstrijden tegen de andere verenigingen met gemak. Lange tijd lag team 4 op kop, maar aan het eind van het seizoen wist team 5, bestaande uit Corine van den Herik, Anita Luyckx, Bert Maas en Norbert Moret toe te slaan en het kampioenschap te behalen.

De vereniging feliciteert beide teams met het behaalde kampioenschap en wensen ze veel succes het volgende seizoen.

Nieuwe shirts

Dankzij bijdragen van onze sponsors, is het gelukt om de vereniging in het nieuw te steken. In de komende tijd zullen de shirts uitgedeeld worden aan de leden van de vereniging die competitie spelen. Eerste reacties die al gehoord zijn: ziet er mooi uit, het shirt zit goed.

De leden van de vereniging zien er zo weer goed uit en hopelijk helpen de shirts om vele positieve sportieve prestaties te behalen.